Kuchařské recepty pro každého

Platýz se slaninou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 platýz
10 dkg slaniny
1 šalotka
2 stroužky česneku
máslo
sůl
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z břišní části platýze odstraníme opatrně kůži (je hodně pevná, takže se nejí).
Maso osolíme, dáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem a dáme na 10 minut pod rozpálený gril (kontrolujeme).
V pánvi vyškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu a šalotku, přidáme asi 1 cm plátek másla, česnek a petrželku a necháme hodně rozpálit.
Před podáváním touto horkou směsí přelijeme hotového platýze na talíři (máslo se krásně vpije do masa).
Platýze se slaninou podáváme s vařenými brambory.
Platýz se slaninou