Kuchařské recepty pro každého

Pivovarské závitky

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky vepřové kýty
100 g vepřových ledvinek
60 g uzeného masa
3 lžíce sádla
2 cibule
200 ml světlého piva
1 lžíce kečupu
2 vejce
0,5 l mléka
hladká mouka
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné ledvinky nakrájíme na plátky a lehce povaříme v mléce.
Na orestovanou cibuli přidáme ledvinky a nakrájené uzené maso.
Směs osolíme, opepříme a zalijeme vejcem.
Za stálého míchání necháme vejce srazit.
Náplň rozdělíme na plátky, stočíme je, upevníme jehlami a obalíme v mouce.
Závitky orestujeme na cibuli, podlijeme pivem, přidáme kečup a zvolna dusíme do měkka.
Podáváme například se šťouchanými bramborami a kysaným zelím.
Pivovarské závitky
Pivovarské závitky