Kuchařské recepty pro každého

Pistáciová čertova kopýtka

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g mléčné polevy
200 g hořké polevy
200 g nugátu
100 g másla
100 g celých lískových ořechů
100 g celých mandlí
60 g pistácií
2 lžíce perníkového koření
1 lžíce nasekaných pistácií na posypání
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mandle uvaříme a oloupeme, oříšky mírně upečeme na plechu, aby se daly oloupat.
Nalámeme polevy a nugát, máslo nakrájíme na malé kostky a ve vodní lázni dobře promícháme.
Přidáme perníkové koření, nasekané oloupané mandle, pistácie a oříšky.
Hluboký plech vyložíme papírem na pečení, na něj vylijeme nugátovou směs a rovnoměrně rozetřeme.
Uložíme alespoň na 4 hodiny na chladné místo (ale ne do ledničky!).
Nugát po ztuhnutí nakrájíme na kostky a posypeme nasekanými pistáciemi.
Pistáciová čertova kopýtka
Pistáciová čertova kopýtka