Kuchařské recepty pro každého

Pikantní zelňačka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g vepřového bůčku
0,75 kg kysaného zelí s nálevem
150 g uzené klobásy
40 g slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
30 g sušených hub
3 lžíce rajčatového protlaku
30 g hladké mouky
sůl
pepř
2 bobkové listy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnce dáme vařit zelí i s nálevem (podle potřeby doplníme vodou), přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, na malé kousky nakrájené maso a předem namočené houby.
Až jsou maso a houby měkké, přidáme rajčatový protlak, klobásu a dobře provařenou zápražku připravenou z nakrájené slaniny, mouky a vody.
Společně ještě povaříme a dochutíme solí, pepřem a rozetřeným česnekem.
Pikantní zelňačka