Kuchařské recepty pro každého

Pikantní vepřové plátky II

Potřebujeme tyto suroviny:
vepřové kotlety
mléko
česnek
sůl
pepř
1 lžíce papriky
10 lžic polohrubé mouky
tymián
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky masa silné asi 0,5 cm lehce naklepeme, opepříme, osolíme, silně potřete česnekem utřeným se solí, dáme do misky, zalijeme mlékem a necháme v ledničce uležet do druhého dne.
Potom maso usušíme ubrouskem.
Na tácku smícháme polohrubou mouku se sladkou paprikou a špetku tymiánu, v této směsi plátky masa obalíme a na rozpáleném oleji opečeme z každé strany 2 minuty.
Podáváme s různě upravenými bramborami.
Pikantní vepřové plátky II
Pikantní vepřové plátky II