Kuchařské recepty pro každého

Pikantní skopová kýta

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg skopové kýty
60 g slaniny
200 ml smetany
cibule
200 g kořenové zeleniny
6 lžic másla
3 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce hladké mouky
půl lžičky cukru
5 lžic rybízového džemu
sůl
pepř
nové koření
jalovec
bobkový list
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Skopovou kýtu naklepeme, osolíme a protkneme slaninou.
Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na másle, pak k ní přidáme maso, koření, podle potřeby podlijeme vodou a maso dusíme v troubě do měkka.
Při pečení maso obracíme a podle potřeby přeléváme šťávou a podléváme vodou.
K téměř měkkému masu přidáme zeleninu a dodusíme ji.
Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a rozšleháme.
Omáčku přisladíme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme rozmíchaný rybízový džem a za stálého míchání ji dobře povaříme.
Maso nakrájíme na porce, prohřejeme v omáčce, rozdělíme na nahřáté talíře a zalijeme prolisovanou omáčkou.
Podáváme s knedlíkem.
Pikantní skopová kýta
Pikantní skopová kýta