Kuchařské recepty pro každého

Pikantní pánev s mletým masem

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g brambor
máslo
sůl
pepř
2 cibule
1 sladkokyselá okurka
100 g anglické slaniny
1 polévková lžíce plnotučné hořčice
125 ml smetany
250 g mletého masa
sekaná petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory nakrájíme na 1 cm velké kostičky.
Zahřejeme tuk při střední teplotě, dáme brambory, osolíme, opepříme.
Přikryté necháme změknout, občas obrátíme.
Oloupeme cibuli a nakrájíme, přidáme nakrájenou okurku, nakrájenou slaninu, smetanu a hořčici, rozmícháme.
Na druhé pánvi opečeme slaninu, přidáme mleté maso, necháme 5 minut zhnědnout a dvěma vidličkami pak roztrháme.
Přidáme cibuli a opékáme další 2 minuty.
Mleté maso, okurku a smetanu pak přimícháme k bramborám.
Dochutíme solí a pepřem a posypeme petrželkou.
Pikantní pánev s mletým masem
Pikantní pánev s mletým masem