Kuchařské recepty pro každého

Pikantní kuřecí játra

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g jater
4 lžíce jemného kečupu
100 g anglické slaniny
6 stroužků česneku
2 lžíce worchesteru
špetka chilli
sůl
pepř
2 lžíce oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuřecí játra nakrájíme na kostičky, opepříme a na oleji zprudka opečeme.
Pak vyndáme, do oleje vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, zlehka orestujeme, přidáme kečup, worchester a chilli, případně trochu vody, zamícháme a vrátíme zpět játra.
Dolejeme vodou tak, aby byla játra napůl ponořená, a pod pokličkou vaříme, dokud játra nejsou hotová.
Nakonec dosolíme a podle chuti přidáme ještě chilli a pepř.
Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí játra