Kuchařské recepty pro každého

Pikantní kapr

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kapr
mletý kmín
směs koření (houbové koření + klobásové koření + koření na rožnění
v poměru 1:1:1)
100 ml červeného vína
1 lžička medu
1 křen
100 g Nivy
50 ml kečupu
olej
1 citrón
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření, naskládáme na pekáč nebo zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje.
Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citrónem.
Podlijeme asi 1dl svařeného červeného vína s 1 malou lžičkou medu.
Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu.
Nastrouháme syrový křen a nivu.
Porce kapra pokapeme houbovým kečupem nebo ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou.
Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150 až 200°C asi 45 minut do červena.
Pikantní kapr
Pikantní kapr