Kuchařské recepty pro každého

Pikantní kachna s rebarborou

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kachní prsa
2 lžíce čínského koření pěti vůní v prášku
30 g másla
350 g rebarbory
4 lžíce červeného vinného octa
4 lžíce krupicového cukru
1 hvězdička badyánu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kůži kachny nařízneme křížem krážem, do zářezů vetřeme koření, dáme na rozehřátou pánev kůží dolů a při střední teplotě opékáme 4–5 minut (dokud nezačne z kůže vytékat tuk).
Potom obrátíme a pečeme dalších 3–5 minut (podle toho, jak chceme mít maso propečené).
Pak odstavíme z plotny.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme oloupanou a nakrájenou rebarboru a vaříme asi 1 minutu.
Potom přidáme ocet, cukr a badyán, přivedeme k mírnému varu a vaříme, dokud nebude rebarbora měkká.
Dochutíme dle libosti.
Kachní prsa nakrájíme na plátky a hned podáváme s rebarborovou omáčkou.
Pikantní kachna s rebarborou
Pikantní kachna s rebarborou