Kuchařské recepty pro každého

Pikantní hovězí maso

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g zadního hovězího masa
70 g slaniny
1 cibule
1 stroužek česneku
1 malý celer
1 sterilovaná kapie
1 malý rajčatový protlak
1 lžíce oleje
1 lžička plnotučné hořčice
sůl
1 lžička drceného nebo mletého kmínu
1 lžička mleté papriky
mletý pepř
bobkový list
nové koření
celý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné maso prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme a posypeme sladkou mletou paprikou a kmínem.
Zbylý špek nakrájíme na drobné kostičky, dáme do kastrolu a na to položíme připravené maso.
Do misky dáme rajčatový protlak, hořčici, olej, najemno nakrájenou cibuli a česnek a na nudličky nakrájený očištěný celer a naloženou kapii, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř, dobře promícháme, nalijeme na maso, přikryjeme poklicí a necháme uležet v chladnu alespoň 24 hodin.
Pak maso vložíme do středně vyhřáté trouby a přikryté pomalu dusíme doměkka.
Podle potřeby maso obracíme a podléváme vodou.
Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření a vzniklou omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme.
Omáčku můžeme podle potřeby zahustit malým množstvím hladké mouky, rozmíchané v troše vody a krátce povaříme.
Maso nakrájíme na plátky.
Pikantní hovězí maso podáváme s omáčkou a bramborovými knedlíky.
Pikantní hovězí maso
Pikantní hovězí maso