Kuchařské recepty pro každého

Pikantní hovězí guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
0,75 kg zadního masa
1 menší cibule
1 lžíce nahrubo nastrouhaného celeru
1 lžíce nahrubo nastrouhané petržele
1 lžíce nahrubo nastrouhané mrkve
1 lžíce sádla
1 lžička hořčice
kousek citrónové kůry
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce mléka
3 lžíce strouhaného chleba
půl bobkového listu
3 zrnka pepře
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na sádle podusíme nastrouhanou zeleninu a nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, osmahneme a za mírného podlévání dusíme doměka (pro podlévání v malé nádobce vyvaříme citrónovou kůru, bobkový list a pepř).
Až maso změkne, přidáme nastrouhaný chléb a necháme ve šťávě rozvařit.
Nakonec dochutíme hořčicí a citrónovou šťávou.
Pikantní hovězí guláš podáváme s karlovarskými knedlíky.
Pikantní hovězí guláš
Pikantní hovězí guláš