Kuchařské recepty pro každého

Petrželová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
6 lžic nasekané petrželky
4 velké cibule
2 velké pórky
1 bujónovou kostku
2 lžíce másla
1 smetanu (sladkou)
2 stroužky česneku
sůl
pepř
muškátový květ
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na kolečka a vše vložíme do hrnce na rozpuštěné máslo.
Chvíli mícháme , až cibulka zesklovatí, pak zalijeme vodou, do které dáme bujónovou kostku.
Necháme asi půl hodiny vařit a pak propasírujeme nebo rozmixujeme.
Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a necháme přejít varem.
Nakonec vlijeme smetanu.
Na talířích zdobíme petrželkou.
Petrželová polévka