Kuchařské recepty pro každého

Pestrá zimní polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hovězí plece
200 g slaniny
400 g bílého zelí
300 g červené řepy
2 cibule
100 ml zakysané smetany
bobkový list
sůl
pepř petrželová nať
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme a osmažíme v tlakovém hrnci na oleji.
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a krátce osmahneme.
Zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
Zelí nakrájíme na tenké proužky.
Červenou řepu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
Zeleninu přidáme k masu a vaříme 20 minut.
Pak přimícháme zakysanou smetanu a dále už nevaříme.
Nakonec posypeme petrželkou, podle chuti osolíme a opepříme.
Pestrá zimní polévka