Kuchařské recepty pro každého

Pepřenky

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g rybího masa (z bílých ryb)
1 větší cibule
500 ml vody
50 ml octa
2 kostky cukru
3 špetky mletého pepře
100 ml oleje
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso očistíme, vykostíme a nakrájíme na přibližně 3 cm kousky.
Ocet, cukr, pepř a sůl povaříme krátce ve vodě.
Cibuli nakrájíme na silnější kolečka a přidáme k masu.
Maso s cibulí dáme do sklenice, spaříme horkým vývarem a necháme pomalu vychladnout.
Pak odebereme nadbytečnou vodu tak, aby maso zůstalo potopené, zalejeme olejem, promícháme a necháme chladu uležet asi 5 dnů.
Pepřenky
Pepřenky