Kuchařské recepty pro každého

Pěnová pomazánka z uzené ryby

Potřebujeme tyto suroviny:
uzená ryba (např. makrela)
pomazánkové máslo
obyčejné máslo
hořčice
sůl
pepř
trocha citrónové šťávy
majonéza
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso ryby zbavíme případných drobných kostí, rozdělíme na kousky, vložíme do misky, přidáme asi 1,5 cm tlustý proužek změklého másla nakrájeného na kousky, pomazánkové máslo (na jednu rybu asi 2/3) a lžičku hořčice.
Směs rozmačkáme vidličkou, pak rozšleháme dohladka a dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Pokud směs není dost řídká na šlehání, přidáme trochu majonézy.
Pěnová pomazánka z uzené ryby
Pěnová pomazánka z uzené ryby