Kuchařské recepty pro každého

Pěna z uzeného pstruha

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g uzeného pstruha bez kostí
100 g kořenové zeleniny (mrkve
celeru a cibule)
30–50 g smetany ke šlehání
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce octa
cukr podle chuti
mletý pepř
sůl
listy čerstvých salátů na ozdobení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pstruha se smetanou společně rozmixujeme dohladka, směs osolíme a opepříme a uložíme v chladu.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky, vložíme je na 3 minuty do vroucí vody, slijeme je a nasypeme do mísy.
Přidáme olej, ocet, osolíme, opepříme, případně podle chuti ještě osladíme.
Zeleninu upravíme na mísu nebo rozdělíme na talíře. Z rybí směsi utvoříme pomocí dvou lžic noky, které opatrně položíme na zeleninu a vše ozdobíme listy salátů.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Pěna z uzeného pstruha
Pěna z uzeného pstruha