• 100 g uzeného pstruha bez kostí
• 100 g kořenové zeleniny (mrkve
• celeru a cibule)
• 30–50 g smetany ke šlehání
• 3 lžíce slunečnicového oleje
• 2 lžíce octa
• cukr podle chuti
• mletý pepř
• sůl
• listy čerstvých salátů na ozdobení
Pstruha se smetanou společně rozmixujeme dohladka, směs osolíme a opepříme a uložíme v chladu.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky, vložíme je na 3 minuty do vroucí vody, slijeme je a nasypeme do mísy.
Přidáme olej, ocet, osolíme, opepříme, případně podle chuti ještě osladíme.
Zeleninu upravíme na mísu nebo rozdělíme na talíře.
Z rybí směsi utvoříme pomocí dvou lžic noky, které opatrně položíme na zeleninu a vše ozdobíme listy salátů.
Podáváme s čerstvým pečivem.