peceny-pstruh-se-slaninou-cesnekem-a-rozmarynem
Pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem

Pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem


Potřebujeme tyto suroviny:
• pstruhy
• plátky anglické slaniny
• česnek
• sůl
• mletý bílý pepř
• větvičky rozmarýnu
• citrónová šťáva
• máslo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pstruhy vykucháme a očistíme, prosolíme, pokapeme citrónovou šťávou zevnitř i zvenku, přidáme mletý bílý pepř, zevnitř vytřeme drceným česnekem a přidáme ještě snítky rozmarýnu (můžeme použít i jiné čerstvé bylinky, např.
tymián nebo dobromysl).
Dovnitř dáme kousek másla, zvenku položíme na pstruha plátky anglické slaniny a pečeme odklopené pomalu při teplotě 160°C asi 1,5 hodiny.
Hotové ozdobíme sekanou zelenou petrželkou.
Pečené pstruhy podáváme s vařenými brambory.
zpět na seznam receptů