Kuchařské recepty pro každého

Pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem

Potřebujeme tyto suroviny:
pstruhy
plátky anglické slaniny
česnek
sůl
mletý bílý pepř
větvičky rozmarýnu
citrónová šťáva
máslo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pstruhy vykucháme a očistíme, prosolíme, pokapeme citrónovou šťávou zevnitř i zvenku, přidáme mletý bílý pepř, zevnitř vytřeme drceným česnekem a přidáme ještě snítky rozmarýnu (můžeme použít i jiné čerstvé bylinky, např.
tymián nebo dobromysl).
Dovnitř dáme kousek másla, zvenku položíme na pstruha plátky anglické slaniny a pečeme odklopené pomalu při teplotě 160°C asi 1,5 hodiny.
Hotové ozdobíme sekanou zelenou petrželkou.
Pečené pstruhy podáváme s vařenými brambory.
Pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem