Kuchařské recepty pro každého

Pečené žampiony na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g žampionů
100 g anglické slaniny
1,5 dcl suchého bílého vína
máslo
sůl
pepř
2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žampiony důkladně otřeme vlhkým hadříkem nebo houbičkou.
Na pánvi rozehřejeme máslo a hlavičky žampionů na něm asi 3 minuty opékáme.
Pak je naskládáme do zapékací misky.
Nožičky hub velmi jemně nakrájíme, stejně jako slaninu, společně orestujeme na másle a rovnoměrně navrstvíme na hlavičky.
Osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou, zalijeme bílým vínem a pečeme při 180°C asi 30 minut.
Pečené žampiony na víně
Pečené žampiony na víně