Kuchařské recepty pro každého

Pečené švestky v medovém víně

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g švestek
1 vanilkový cukr
1 celá skořice
300 ml sladkého vína (vinea)
2 lžíce medu
1 lžička kukuřičné mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do zapékací misky dáme rozpůlené vypeckované švestky a skořici.
Ve víně na mírném ohni rozpustíme vanilkový cukr a med a zalejeme jím švestky.
Pečeme přikryté v troubě při 180°C asi 20 až 25 minut do měkka.
Kukuřičnou mouku rozmíchám s 1 lžící studené vody na pastu, kterou zahustíme vínovou omáčku, vrátíme do trouby a pečeme ještě asi 5 minut.
Podáváme s vanilkovou zmrzlinou nebo jogurtem.
Pečené švestky v medovém víně
Pečené švestky v medovém víně