Kuchařské recepty pro každého

Pečené mladé koroptve

Potřebujeme tyto suroviny:
2 mladé koroptve
200 g slaniny
200 g másla
5 lžic vývaru
pár větviček šalvěje
sůl
1 lžíce citronové šťávy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Koroptve oškubeme, opálíme, vykucháme, opláchneme a pořádně osušíme.
Každou koroptev natřeme solí a dovnitř vložíme dvě až tři větvičky šalvěje (pokud možno čerstvé).
Slaninu nakrájíme na tenké plátky, kterými poté celé koroptve obtočíme a upevníme vše párátky.
Vložíme do pekáče, zalijeme polovinou rozpuštěného másla a pečeme při 200°C asi půl hodiny.
Během pečení je často poléváme máslem s výpekem.
Z upečených koroptví sundáme slaninu a vytáhneme větvičky šalvěje.
Zbylé máslo utřeme s citronovou šťávou, koroptve na prsou do kříže přeřízneme a do řezu vložíme citronové máslo.
K vypečené šťávě přidáme vývar a zavaříme.
Pečené koroptve uložené na míse zalijeme polovinou šťávy a zbylou dáme do omáčníku.
Pečené mladé koroptve
Pečené mladé koroptve