Kuchařské recepty pro každého

Pečené brambory po tyrolsku

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g vepřové pečeně
100 g slaniny
800 g brambor
2 cibule
2 lžíce petrželové natě
olej
sůl
pepř
1 lžička kmínu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Na kostičky nakrájenou slaninu opečeme na rozpáleném oleji, přidáme cibuli nakrájenou na tenké plátky a brambory a smažíme přibližně 15 minut (občas zlehka promícháme).
Pak přidáme sůl, pepř a kmín.
Na druhé pánvi opečeme na zbývajícím oleji maso nakrájené na nudličky a vmícháme ho do brambor.
Při podávání porce ozdobíme čerstvou petrželovou natí.
Pečené brambory po tyrolsku
Pečené brambory po tyrolsku