Kuchařské recepty pro každého

Pečená makrela

Potřebujeme tyto suroviny:
4 makrely
1 cibule
4 lžíce octa
1 bobkový list
sůl
pepř
několik lístků salátu
rajče
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rybu vykucháme, oddělíme hlavu a ploutve a propláchneme ve studené vodě.
Rybu rozřízneme od břicha k ocasu, roztáhneme, položte na desku řezem dolů, páteř pevně přitlačíme klouby rukou k desce, otočíme a odstraníme páteř.
Rybu zevnitř osolíme a opepříme, dáme do hlubšího pekáčeu, podlijeme vodou, přidáme kolečka cibule, ocet a bobkový list, přikryjeme a pečte v troubě 40 minut.
Pak rybu opatrně vyjmeme, necháme vychladnout a stočíme do ruličky.
Podáváme na listech salátu a ozdobíme rajčetem.
Pečená makrela
Pečená makrela