Kuchařské recepty pro každého

Pečená kachna s višňovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 mladá kachna (cca 2,5 kg)
400 g vypeckovaných višní
šťáva z 1 pomeranče
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce strouhaného zázvoru
1 lžíce citronové omáčky
1 lžíce kukuřičné mouky
sůl
koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vykuchanou a oškubanou kachnu omyjeme, osušíme, kůži na pár místech propícháme, osolíme zvenku i zevnitř, natřeme oblíbeným kořením a necháme hodinu odležet.
Pak pečeme v troubě přibližně sto minut a během pečení kachnu poléváme vypékající se šťávou.
Višňovou omáčku připravíme následovně: štávu, citronovou omáčku, sojovou omáčku, zázvor a višně promícháme, přivedeme k varu a vaříme asi pět minut.
Podle potřeby dolijeme trochu vody.
Pak omáčku okořeníme podle chuti a mírně zahustíme kukuřičnou moukou.
Pečenou kachnu vyndáme z trouby, necháme deset minut odpočinout, naporcujeme a podáváme s višňovou omáčkou.
Pečená kachna s višňovou omáčkou
Pečená kachna s višňovou omáčkou