Kuchařské recepty pro každého

Pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami

Potřebujeme tyto suroviny:
80 dkg žebírek
20 dkg růžičkové kapusty
20 dkg fazolových lusků
7 dkg anglické slaniny
2 lžíce olivového oleje
2 stružky česneku
1 dcl červeného suchého vína
1 lžička másla
1 lžička škrobu
sůl
pepř
rozmarýn
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Celá žebírka osolíme a opepříme, pokapeme olejem a promícháme s čerstvým rozmarýnem a utřeným česnekem.
Po jedné hodině žebírka velmi prudce a krátce opečeme.
Dáme péci do trouby na co nejmenší výkon asi patnáct minut.
Maso by mělo zůstat pěkně růžové, ale ne syrové.
Růžičkovou kapustu spaříme a fazolky obalíme do slaniny.
Klidně je můžeme přidat k masu na patnáct minut.
Vše vyjmeme a do výpeku přidáme trochu škrobu rozmíchaného v červeném víně.
Provaříme, zredukujeme na správnou hustotu a omáčku dochutíme.
Maso nakrájíme na porce a podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem.
Kapustu lehce přelijeme osoleným máslem.
Pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami
Pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami