Kuchařské recepty pro každého

Pečená jablka s perníkovou náplní

Potřebujeme tyto suroviny:
4 jablka
2 lžíce rumu
1 perník na strouhání
20 g másla
vanilkový cukr
špetka soli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Máslo necháme změknout.
Jablka necháme neoloupaná, celá, zbavíme je jadřinců tak, že jablko neprorazíme až na druhou stranu.
Vršek jablka seřízneme, aby byla zkosená, dužinu uchováme a nakrájíme na drobné kousky.
Perník nakrájíme na plátky a 3 plátky nastrouháme.
Přidáme k dužině spolu s rumem, vanilkovým cukrem a máslem a dobře promícháme.
Jablka touto směsí naplníme, dáme do zapékací misky vymazané máslem a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 45 minut při 180°C.
Podáváme teplé.
Pečená jablka s perníkovou náplní
Pečená jablka s perníkovou náplní