Kuchařské recepty pro každého

Pečená husí játra po maďarsku

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g husích jater
cibule
4 dl mléka
sůl
200 g tuku
pepř celý
sladká červená paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Před přípravou pokrmu namočíme husí játra na půl hodiny do mléka.
Pak necháme okapat, osušíme čistým ubrouskem a osolíme.
V hrnci rozpustíme sádlo, vložíme játra a orestujeme jen několik minut, než získají barvu.
Pak do poloviny zalijeme vodou, přidáme očištěné celé cibulky, celý pepř a lehce osolíme.
Pod pokličkou pečeme v troubě tak dlouho, než se voda vyvaří.
Bez pokličky pak ještě ponecháme v troubě, než se játra orestují ze všech stran.
Opečená játra vyjmeme a pokrájíme na plátky.
Tuk přelijeme přes sítko, přidáme trochu sladké papriky a necháme zrůžovět.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Pečená husí játra po maďarsku
Pečená husí játra po maďarsku