Kuchařské recepty pro každého

Pečená divoká kachna

Potřebujeme tyto suroviny:
1 divoká kachna
100 g slaniny
60 g másla
50 g cibule
menší petržel
menší mrkev
sůl
4 kuličky pepře
1 jalovec
2 cm citronové kůry
1 menší bobkový list
tymián
10 g mouky
150 ml zakysané smetany
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Divokou kachnu oškubeme, vykucháme, omyjeme, osolíme, sešpejlíme a protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou.
V pekáči na rozpáleném zbytku na kostičky nakrájené slaniny a másle osmažíme do růžova na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, osmažené zalijeme vývarem, přidáme pepř, jalovec, citronovou kůru, bobkový list a tymián.
Pak do pekáče prsíčky dolu položíme divokou kachnu, přikryjeme poklicí a dusíme.
Pak ji bez pokličky dopečeme do červena.
Upečenou kachnu vyndáme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme vývarem a smetanou a povaříme.
Před podáváním ještě omáčku přecedíme.
Pečená divoká kachna
Pečená divoká kachna