Kuchařské recepty pro každého

Paštika z listového těsta

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g listového těsta
500 g špenátu
1 malá cibule
500 g ricoty
150 ml mléka
100 g parmezánu
sůl
pepř
6 vajec
1 lžíce oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Špenát nasekáme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Ricotu vymícháme s 2/3 mléka dohladka, přidáme špenát, cibuli a 80 g parmezánu.
Pikantně okořeníme.
Troubu předehřejeme na 220°C.
Polovinu těsta rozválíme a vložíme do vymazané dortové formy.
Naplníme sýrovou hmotou.
Lžící uděláme 6 důlků a opatrně do nich necháme sklouznout vejce, posypeme zbylým sýrem.
Přečnívající těsto přehneme přes náplň a okraj potřeme olejem.
Zbylé těsto rozválíme, pokrm jím pokryjeme a přitiskneme.
Paštiku poté ozdobíme proužky zbylého těsta.
Potřemem mlékem, několikrát propíchneme a 30 minut pečeme.
Paštika z listového těsta
Paštika z listového těsta