• 300 g listového těsta
• 500 g špenátu
• 1 malá cibule
• 500 g ricoty
• 150 ml mléka
• 100 g parmezánu
• sůl
• pepř
• 6 vajec
• 1 lžíce oleje
Špenát nasekáme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Ricotu vymícháme s 2/3 mléka dohladka, přidáme špenát, cibuli a 80 g parmezánu.
Pikantně okořeníme.
Troubu předehřejeme na 220°C.
Polovinu těsta rozválíme a vložíme do vymazané dortové formy.
Naplníme sýrovou hmotou.
Lžící uděláme 6 důlků a opatrně do nich necháme sklouznout vejce, posypeme zbylým sýrem.
Přečnívající těsto přehneme přes náplň a okraj potřeme olejem.
Zbylé těsto rozválíme, pokrm jím pokryjeme a přitiskneme.
Paštiku poté ozdobíme proužky zbylého těsta.
Potřemem mlékem, několikrát propíchneme a 30 minut pečeme.