Kuchařské recepty pro každého

Paštika z kuřecích jater

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g kuřecích jater
3 cibule
2 dcl červeného vína
150 g másla
sádlo
rybízová (nebo brusinková) marmeláda
sůl
koriandr
tymián
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Játra odblaníme, zalijeme červeným vínem a dáme do lednice minimálně na 30 minut (lépe několik hodin) uležet.
Nadrobno nakrájenou cibuli zesklovatíme na sádle, přidáme játra (které jsme předtím scedili) a smažíme.
Až jsou játra hotová, necháme vychladnout.
Pak přidáme lžíci marmelády, lžičku sušeného tymiánu a půl lžičky (pokud možno mletého) koriandru a rozmixujeme dohladka.
Nakonec přidáme máslo a dochutíme solí.
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater