Kuchařské recepty pro každého

Paštika z králíka s koňakem

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g králičího masa
200 g králičích nebo drůbežích jater
300 g anglické slaniny
100 ml šlehačky
1 lžíce kaparů
černý pepř
sůl
1 lžíce koňaku
špetka muškátového oříšku.
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Králičí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Pak ho společně s polovinou jater a 200 g slaniny dvakrát najemno umeleme.
Do vzniklé směsi přidáme důkladně rozsekané kapary, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Vidličkou důkldně zašleháme koňak a nakonec vmícháme šlehačku.
Druhou polovinu jater očistíme, zalijeme vodou a uvaříme.
Uvařená játra necháme zchladnout, nakrájíme je na menší kousky a opatrně vmícháme do masové směsi.
Paštikovou formu vyložíme na plátky nakrájenou anglickou slaninou, naplníme masovou směsí a překryjeme plátky slaniny.
Formu uzavřeme a vložíme do vodní lázně, ve které paštiku vaříme při teplotě 80°C asi hodinu.
Paštika z králíka s koňakem
Paštika z králíka s koňakem