• 500 g králičího masa
• 200 g králičích nebo drůbežích jater
• 300 g anglické slaniny
• 100 ml šlehačky
• 1 lžíce kaparů
• černý pepř
• sůl
• 1 lžíce koňaku
• špetka muškátového oříšku.
Králičí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Pak ho společně s polovinou jater a 200 g slaniny dvakrát najemno umeleme.
Do vzniklé směsi přidáme důkladně rozsekané kapary, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Vidličkou důkldně zašleháme koňak a nakonec vmícháme šlehačku.
Druhou polovinu jater očistíme, zalijeme vodou a uvaříme.
Uvařená játra necháme zchladnout, nakrájíme je na menší kousky a opatrně vmícháme do masové směsi.
Paštikovou formu vyložíme na plátky nakrájenou anglickou slaninou, naplníme masovou směsí a překryjeme plátky slaniny.
Formu uzavřeme a vložíme do vodní lázně, ve které paštiku vaříme při teplotě 80°C asi hodinu.