Kuchařské recepty pro každého

Paštika z husích jater II

Potřebujeme tyto suroviny:
15 husích jater
3 sklenice mléka
100 gramů slaniny
6 vajec
2 sklenice strouhanky
4 uvařené hřiby
2 citrony
sůl
muškátový oříšek
máslo
želatina
sklenice bujónu
ovoce na ozdobu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Husí játra namočíme na několik hodin do mléka.
Lehce zmraženou slaninu nakrájíme na co nejmenší kostičky.
Vymočená játra nasekáme, smícháme se slaninou, vejci, strouhankou, nadrobno nakrájenými hřiby, přidáme citronovou šťávu, sůl a špetku muškátového oříšku.
Vše velmi pečlivě zpracujeme.
Formu vymažeme pečlivě máslem, vložíme do ní paštiku a pečeme 1 hodinu v rozehřáté troubě.
Po upečení vychladíme a vložíme na na hodinu do lednice.
Paštiku vyndáme z formy, želatinu namočíme v pár lžičkách studené vody, rozmícháme ve vlažném bujónu, zalijeme paštiku.
Když želatina ztuhne ozdobíme ovocem (broskve, višně, plátky kivi) a ještě i to zalijeme želatinou.
Paštika z husích jater II
Paštika z husích jater II