Kuchařské recepty pro každého

Paštika z husích drůbků

Potřebujeme tyto suroviny:
1 drůbky
1 husí játra
1/4 kg vepřového masa
2 vejce
1 lžíce másla
1 lžíce polohrubé mouky
sůl
špetka paštikového koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Husí drůbky a vepřové maso uvaříme se zeleninou a cibulí na polévku, vychladlé drůbky vykostíme a umeleme společně a masem a syrovými játry.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, nebo použijeme Knorr jíšku a zalijeme vývarem.
Necháme vychladnout a přidáme k mletému masu vejce ušlehaná do pěny, sůl, paštikové koření a dobře promícháme.
Dáme do zavařovací sklenice a ve vodní lázni zaváříme asi hodinu a půl.
Paštika z husích drůbků
Paštika z husích drůbků