Kuchařské recepty pro každého

Paštika z hub

Potřebujeme tyto suroviny:
50 dkg čerstvých hub
25 dkg čerstvých jater
8 dkg rýže
1 cibule
10 dkg anglické slaniny
2 vejce
citronová kůra
zázvor
tymián
bobkový list
anýz
mletý pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Dobře očištěné houby nakrájíme a povaříme 10 minut ve slané vodě.
Na masovém strojku umeleme játra, houby, slaninu a cibuli.
Rýži uvaříme do měkka, necháme vyhladnout a rozmixujeme ji s vejci.
Promícháme s mletou směsí a ochutíme pomletým kořením a solí.
Formu srnčího hřbetu vyložíme 10 dkg nakrájené anglické slaniny, naplníme dobře propracovanou směsí a pečeme 45-50 minut při teplotě 200°C
Paštika z hub
Paštika z hub