Kuchařské recepty pro každého

Paštika z divočáka

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g masa z divočáka
300 g vepřového bůčku
150 g slaniny
50 g vepřového sádla
50 g cibule
50 g sterilovaných žampiónů
5 cl koňaku
1 žloutek
citrónová kůra
sůl
paštikové koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Bůček vykostíme, odřízneme kůži, nakrájíme na kostky, osolíme a necháme v ledničce odležet 24 hodin.
Vařené nebo pečené maso z divočáka bez šlach a kostí a odleželý bůčik dvakrát umeleme, přidáme citrónovou kůru, koření a žloutek a rozmixujeme.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme k masu a znovu rozmixujeme.
Pak vmícháme koňak a slaninu nakrájenou na kostky.
Paštiku dáme do formy vyložené alobalem, do středu naklademe sterilované žampióny, přikryjeme a ve vodní lázni pomalu dusíme (90 minut).
Pak paštiku mírně zatížíme, přebytečný tuk slijeme a necháme vychladnout do druhého dne.
Pak paštiku vyklopíme z formy a nakrájíme na tenké plátky.
Paštika z divočáka
Paštika z divočáka