Kuchařské recepty pro každého

Pascha

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g nízkotučného tvarohu
400 g másla
400 ml smetany ke šlehání
400 g cukru
3 žloutky
2 lžičky citronové kůry
půl sáčku vanilkového cukru
100 g kandovaného ovoce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Čerstvý tvaroh rozetrěme s cukrem a máslem.
Druhou část cukru utřeme se žloutky, přidáme k tvarohu a důkladně promícháme.
Pak přidáme citrónovou kůru a vanilkový cukr.
Smetanu ušleháme a zamícháme do tvarohové směsi.
Pak přisypeme kandované ovoce.
Dortovou formu vyložíme čistým plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou směs, rohy plátna přehneme, paschu zatížime, aby se dobře slisovala, a uložíme ji na 2-3 dny na chladné místo (nejlépe do lednice).
Před podáváním ji ozdobíme kandovaným ovocem nebo slabou vrstvou barevné želatiny.
Pascha
Pascha