• 1/2 hrnku mandlové mouky
• 1/4 hrnku kokosové mouky
• 2 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
• 1-2 stroužky česneku
• 1,5 hrnku nastrouhaného eidamu
• 1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu
• 5 lžic rozehřátého ghí
• 1 větší vejce
• himalájská sůl
• nasekaný rozmarýn
pepř
V míse smícháme mandlovou a kokosovou mouku, přidáme kypřící prášek, parmazán, nasekaný rozmarýn, nastrouhaný česnek, sůl, pepř a vše dobře promícháme.
V menším hrnci na mírném ohni rozehřejeme nastrouhaný sýr, pak přidáme rozehřáté ghí, vmícháme směs z mouky a důkladně promícháme tak, aby ze sýra a směsi vzniklo těsto.
Sundáme z ohně a vmícháme vejce.
Vzniklé těsto prohněteme rukou, položíme mezi dva pláty papíru na pečení a opatrně rozválíme na placku, ze které vykrájíme krekry v požadovaném tvaru.
Krekry dáme na plech vyložený papírem na pečení, každý kus propíchneme vidličkou, potřeme rozehřátým ghí a pečeme v předehřáté troubě při 175°C, dokud krekry na povrchu nezezlátnou (15-20 minut).
Pak necháme vychladnout.