Kuchařské recepty pro každého

Parmazánové krekry

Potřebujeme tyto suroviny:
1/2 hrnku mandlové mouky
1/4 hrnku kokosové mouky
2 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
1-2 stroužky česneku
1,5 hrnku nastrouhaného eidamu
1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu
5 lžic rozehřátého ghí
1 větší vejce
himalájská sůl
nasekaný rozmarýn pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V míse smícháme mandlovou a kokosovou mouku, přidáme kypřící prášek, parmazán, nasekaný rozmarýn, nastrouhaný česnek, sůl, pepř a vše dobře promícháme.
V menším hrnci na mírném ohni rozehřejeme nastrouhaný sýr, pak přidáme rozehřáté ghí, vmícháme směs z mouky a důkladně promícháme tak, aby ze sýra a směsi vzniklo těsto.
Sundáme z ohně a vmícháme vejce.
Vzniklé těsto prohněteme rukou, položíme mezi dva pláty papíru na pečení a opatrně rozválíme na placku, ze které vykrájíme krekry v požadovaném tvaru.
Krekry dáme na plech vyložený papírem na pečení, každý kus propíchneme vidličkou, potřeme rozehřátým ghí a pečeme v předehřáté troubě při 175°C, dokud krekry na povrchu nezezlátnou (15-20 minut).
Pak necháme vychladnout.
Parmazánové krekry
Parmazánové krekry