Kuchařské recepty pro každého

Pařížské rohlíčky

Potřebujeme tyto suroviny:
5 bílků
350 g moučkového cukru
180 g mletých ořechů
20 g polohrubé mouky
špetka prášku do pečiva
na krém: salko + 100 g čokolády + 250 g másla + 2 lžíce rumu
na polevu: čokoláda na vaření + máslo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Bílky s cukrem vyšleháme nad párou.
Až bude směs hustá, přidáme mouku, ořechy a prášek do pečiva.
Směsí naplníme potravinářský sáček a s jeho pomocí tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem rohlíčky.
Sušíme při teplotě 100°C necelou hodinu.
Krém připravíme následovně: salko s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni, mícháme do zhoustnutí a necháme vychladnout.
Pak vyšleháme krém s máslem.
Na rohlíčky nanášíme krém, až ztuhne, pak rohlíčky polijeme čokoládovou polevou.
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky