Kuchařské recepty pro každého

Pařížská srdíčka

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g marcipánu
50 g moučkového cukru
kůra a šťáva z jednoho citrónu
1 vejce
100 g změklého másla
100 g hladké mouky
80 g jemného kukuřičného škrobu
1 lžička prášku do pečiva
na náplň: 3 lžíce ovocného džemu + 1 lžíce rumu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Marcipán, cukr, kůru, citrónovou šťávu, vejce a máslo rozmixujeme dohladka.
Přidáme mouku smíchanou se škrobem a kypřicím práškem a řádně promícháme.
Těstem naplníme cukrářský sáček se zdobící trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení tvoříme srdíčka.
Upečeme v předehřáté troubě při 180°C (asi 10 minut) a necháme vychladnout.
Náplň připravíme tak, že džem s rumem vymícháme dohladka.
Tímto džemem slepujeme dvě srdíčka k sobě a povrch lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Pařížská srdíčka
Pařížská srdíčka