parizska-cibulova-polevka
Pařížská cibulová polévka

Pařížská cibulová polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 400 g cibule
• 20 g slunečnicového oleje
• 1,25 l vývaru z kostí nebo masa
• sůl
• pepř
• muškátový oříšek
• 4 plátky sendviče
• 50 g nastrouhaného tvrdého sýra
• voda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme na kolečka a na panvi s rozehřátým olejem zpěníme do žlutohněda, zalijeme vývarem a vaříme při mírné teplotě 30 minut.
Pak osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.
Plátky sendviče opečeme z obou stran a posypeme nastrouhaným sýrem.
Při podávání dáme porci polévky do hrnku, na každou porci polévky položíme opečený sendvič se sýrem, vložíme do trouby a počkáme, než se sýr roztaví.
zpět na seznam receptů