Kuchařské recepty pro každého

Paprikové lusky plněné kysaným zelím a rozinkami

Potřebujeme tyto suroviny:
1 cibule
2 jablka
2 lžíce másla
100g rozinek
500 g kysaného zelí
sůl
pepř
75 g piniových oříšků
1 lžíce sezamu
8 paprikových lusků
3 šalotky
125 ml instantního vývaru
100ml zakysané smetany
3 jarní cibulky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nasekáme nadrobno.
Jablka nakrájíme na malé kousky.
Rozehřejeme 1 lžíci másla a osmažíme na něm cibuli.
Přidáme rozinky a jablka a lehce osmažíme.
Vmícháme kysané zelí, osolíme, opepříme a asi 15minut dusíme.
Piniové oříšky, případně mandle a sezam opražíme nasucho a přimícháme do zelí.
Paprikové lusky odstopkujeme, vykrojíme semeníky, překrojíme je napůl, omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200°C.
Nákypovou formu vymastíme 1 lžící másla.
Půlky paprik naplníme zelnou směsí, dno formy posypeme šalotkami nakrájenými na kroužky, narovnáme plněné papriky, zalijeme vývarem a pečeme asi 30minut. Na každou papriku kápneme trochu zakysané smetany.
Jarní cibulky oloupeme, omyjeme, i s natí nakrájíme na kroužky a posypeme jimi upečené plněné papriky.
Paprikové lusky plněné kysaným zelím a rozinkami