paprikove-lusky-plnene-kysanym-zelim-a-rozinkami
Paprikové lusky plněné kysaným zelím a rozinkami

Paprikové lusky plněné kysaným zelím a rozinkami


Potřebujeme tyto suroviny:
• 1 cibule
• 2 jablka
• 2 lžíce másla
• 100g rozinek
• 500 g kysaného zelí
• sůl
• pepř
• 75 g piniových oříšků
• 1 lžíce sezamu
• 8 paprikových lusků
• 3 šalotky
• 125 ml instantního vývaru
• 100ml zakysané smetany
• 3 jarní cibulky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nasekáme nadrobno.
Jablka nakrájíme na malé kousky.
Rozehřejeme 1 lžíci másla a osmažíme na něm cibuli.
Přidáme rozinky a jablka a lehce osmažíme.
Vmícháme kysané zelí, osolíme, opepříme a asi 15minut dusíme.
Piniové oříšky, případně mandle a sezam opražíme nasucho a přimícháme do zelí.
Paprikové lusky odstopkujeme, vykrojíme semeníky, překrojíme je napůl, omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200°C.
Nákypovou formu vymastíme 1 lžící másla.
Půlky paprik naplníme zelnou směsí, dno formy posypeme šalotkami nakrájenými na kroužky, narovnáme plněné papriky, zalijeme vývarem a pečeme asi 30minut. Na každou papriku kápneme trochu zakysané smetany.
Jarní cibulky oloupeme, omyjeme, i s natí nakrájíme na kroužky a posypeme jimi upečené plněné papriky.
zpět na seznam receptů