Kuchařské recepty pro každého

Pangasius po pytlácku

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g pangase
200 g žampionů
150 g slaniny
100 g červené cibule
100 g pórku
1 feferonka
1-2 dcl červeného vína
kukuřičný škrob
sůl
citron
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Filety osolíme, pokropíme citrónem a v pánvi na oleji pomalu opečeme.
Opečené filety vyjmeme a uchováme v teple.
Do výpeku dáme žampiony nakrájené na plátky, slaninu nakrájenou na nudličky, nakrájenou cibuli a pórek a orestujeme.
Pak přidáme nakrájenou feferonku, zalijeme vínem, krátce podusíme, osolíme a zahustíme dle chuti škrobem rozmíchaným ve vodě.
Pangase po pytlácku podáváme s vařenými brambory a přelijeme jej omáčkou.
Pangasius po pytlácku
Pangasius po pytlácku