Kuchařské recepty pro každého

Pangas zapečený se smetanou a sýrem v římském hrnci

Potřebujeme tyto suroviny:
4 ks filé mořské ryby Pangas
2 cibule
koření na ryby
šťáva z půlky citronu
smetana
1 vajíčko
150 g tvrdého sýra
oříšek másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pokud zakoupíme rybí filé v mraženém stavu, necháme rozmrznout, jemně osolíme, pokapeme šťávou z citronu a necháme cca 20 minut odležet.
Cibuli nakrájíme na kolečka, smetanu smícháme s vajíčkem, tvrdý sýr najemno nastrouháme.
Do římského hrnce vložíme oříšek másla, na dno dáme nakrájenou cibuli, přidáme rybu, kterou okořeníme směsí koření na ryby, zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem.
Podáváme s vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem.
Pangas zapečený se smetanou a sýrem v římském hrnci
Pangas zapečený se smetanou a sýrem v římském hrnci