Kuchařské recepty pro každého

Pangas se špenátem a nivou

Potřebujeme tyto suroviny:
filety pangase
koření na ryby
listový špenát
150 g nivy
1 cibule
1 dcl smetany
majoránka
pepř
4 stroužky česneku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě a vodu slijeme.
Na másle osmahneme cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme špenát, zalijeme smetanou a chvíli podusíme.
Pak přidáme nivu a dusíme.
Až zmizí přebytečná tekutina, ochutíme solí, česnekem, pepřem a majoránkou.
Filety pangase osolíme a posypeme kořením na ryby a necháme chvíli odpočinout.
Potom filety opečeme na másle na pánvi.
Při podávání dáme na talíř špenát, na něj filety pangase a posypeme nivou.
Podáváme s různě upravenými brambory.
Pangas se špenátem a nivou