Kuchařské recepty pro každého

Palačinky s povidly a zakysanou smetanou

Potřebujeme tyto suroviny:
500 ml podmáslí
2 vejce
125 g hladké mouky
125 g polohrubé mouky
1 lžička cukru
špetka soli
olej na smažení
povidla
zakysaná smetana
50 g strouhaného perníku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Podmáslí, vejce, mouky, cukr a sůl smícháme, vypracujeme řídké těsto a necháme asi 30 minut v chladničce odležet.
Pak z něj na rozpáleném oleji usmažíme palačinky.
Hotové palačinky potřeme povidly, srolujeme nebo přeložíme, pokapeme zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným perníkem.
Palačinky s povidly a zakysanou smetanou
Palačinky s povidly a zakysanou smetanou