pajsl
Pajšl

Pajšl


Potřebujeme tyto suroviny:
• 1 vepřové srdce
• 1 vepřový jazyk
• 2 mrkve
• 2 petržele
• 1/2 celeru
• 1 cibule
• 350 - 400 ml smetany
• sůl
• 10 kuliček nového koření
• 10 kuliček pepře
• 3 bobkové listy
• lžička tymiánu
• 2 lžíce octa
• 2 lžíce hladké mouky
• olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné srdce a jazyk uvaříme v osolené vodě společně s kuličkami koření a bobkovými listy doměkka (v tlakovém hrnci to trvá asi 40 minut).
Jazyk hned po uvaření zchladíme studenou vodou, oloupeme a společně se srdcem nakrájíme na drobné kousky.
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli do zesklovatění, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, tymián a všechno společně osmažíme.
Zalijeme přecezeným vývarem ze srdce a jazyka a vaříme do změknutí zeleniny.
Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do omáčky a necháme chvíli povařit.
Vmícháme pokrájené vnitřnosti, podle potřeby dosolíme a okyselíme octem.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
zpět na seznam receptů