Kuchařské recepty pro každého

Ovocný talíř s vanilkovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g červeného rybízu
200 g černého rybízu
250 g malin
100 + 30 g cukru
60 g + 1 lžička škrobu
1/4 litru mléka
1 vanilkový cukr
1 žloutek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Drobné ovoce omyjte, rybíz otrhejte ze stonků.
Polovinu povařte v 1/2 litru vody, na 10 minut odstavte, pak protlačte sítem.
Šťávu dolijte vodou na 1 litr, svařte se 100g cukru.
Škrob rozkvedlejte v troše vody, vmíchejte, nechte přejít varem.
Odstavte z plotny, vmíchejte zbylé ovoce, nechte postát, dochuťte, ochlaďte.
Mléko s vanilkovým cukrem svařte.
Žloutek vymíchejte s 30g cukru a lžičkou škrobu.
Přidejte k mléku, nechte přejít varem.
Omáčku ochuťte, ochlaďte, rozšlehejte.
Ovocný talíř s vanilkovou omáčkou
Ovocný talíř s vanilkovou omáčkou