Kuchařské recepty pro každého

Ovarová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 vepřové koleno nebo kousek vepřové hlavy (asi 500 g)
asi 2 l vody
sůl
nové koření
celý pepř
česnek
1 cibule
50 g krup nebo krupek
majoránka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pečlivě očištěné, opálené a opláchnuté koleno (hlavu) vložíme do studené vody, osolíme a uvedeme do varu.
Přidáme nové koření, pepř, nakrájený česnek a cibuli a na malém ohni vaříme do změknutí masa.
Mezitím přebereme kroupy, propláchneme vodou, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka.
Potom je scedíme, propláchneme studenou vodou a vložíme do procezeného vývaru.
Přidáme maso nakrájené na drobné kostičky (z vepřového kolena jen část masa) a rozemnutou majoránku a polévku necháme přejít varem.
Ovarová polévka
Ovarová polévka