ovarova-polevka
Ovarová polévka

Ovarová polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 1 vepřové koleno nebo kousek vepřové hlavy (asi 500 g)
• asi 2 l vody
• sůl
• nové koření
• celý pepř
• česnek
• 1 cibule
• 50 g krup nebo krupek
• majoránka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pečlivě očištěné, opálené a opláchnuté koleno (hlavu) vložíme do studené vody, osolíme a uvedeme do varu.
Přidáme nové koření, pepř, nakrájený česnek a cibuli a na malém ohni vaříme do změknutí masa.
Mezitím přebereme kroupy, propláchneme vodou, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka.
Potom je scedíme, propláchneme studenou vodou a vložíme do procezeného vývaru.
Přidáme maso nakrájené na drobné kostičky (z vepřového kolena jen část masa) a rozemnutou majoránku a polévku necháme přejít varem.
zpět na seznam receptů