Kuchařské recepty pro každého

Ostrá krevetová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
hrst vyloupaných krevet
3 šálky kuřecího vývaru
čtvrt šálku rybí omáčky
2 stroužky česneku
3 tenké plátky čerstvého kořene zázvoru
2 stonky citrónové trávy nakrájené na 1cm dlouhé kousky
2 cibule
5 zelených chill papriček nakrájených nadrobno
půl šálku hakrájených stéblových hub
čtvrt šálku citronové šťávy
1 lžička opečené zelené chilli pasty
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuřecí vývar přivedeme k mírnémuk varu, přidáme drcený česnek, plátky zázvoru, rybí omáčku, citronovou trávu, cibuli nakrájenou na kolečka, houby a chill papričky a vaříme 2 až 3 minuty.
Pak přidáme krevety a vaříme tak dlouho, než budou krevety matně růžové a měkké - nemělo by to být déle než jednu minutu.
Až budou krevety hotové, přidáme citronovou šťávu a opečenou chilli pastu.
Ostrá krevetová polévka