Kuchařské recepty pro každého

Ořechové trubičky

Potřebujeme tyto suroviny:
350 g hladké mouky
180 g másla
150 g moučkového cukru
1 vejce
1 žloutek
120 g mletých vlašských ořechů
trochu kakaa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout.
Pak těsto na pomoučeném vále rozválíme na asi 2 mm silný plát, z něj nakrájíme rádýlkem obdélníčky.
Obdélníčky natočíme na úzké trubičkové formičky, dáme je na vymazaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Vychladlé trubičky sundáme z formiček, namáčíme v čokoládové polevě a necháme ztuhnout.
Pak trubičky naplníme karamelovým krémem pomocí cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou.
Ořechové trubičky
Ořechové trubičky